Nowy filtr do 30L

Dowiedz się czegoś na temat sprzętu do twojego akwarium.
Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1581
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Nowy filtr do 30L

Postautor: Wigon » 19 lip 2020, o 10:46

Ostatnio zaczynam zastanawiać się nad filtrm do małego akwarium. Chce mieć więcej miejsca w samym akwarium i pomyślałem o takim kubełku: https://allegro.pl/oferta/filtr-zewnetr ... 9068610989 . Co o tym myślicie?

[EDIT]
A może taki: https://allegro.pl/oferta/filtr-zewnetr ... 9507777311 ?
#ityle

Awatar użytkownika
Piter_c
Administrator
Posty: 929
Rejestracja: 15 gru 2012, o 21:06
Lokalizacja: Radom / Struga

Re: Nowy filtr do 30L

Postautor: Piter_c » 19 lip 2020, o 14:19

Większy filtr w zbiorniku jest zawsze korzystny dla życia, które masz w akwarium. Poza tym, jeżeli zastosujesz prefiltr to możesz go praktycznie nie czyścić (oczywiście prefiltr czyścimy regularnie). Niestety nie stosowałem tych maluchów i ciężko coś powiedzieć o jakości.
Generalnie co do filtrów chińskiej produkcji jestem trochę zrażony. W ciągu roku padły 2 kaskady i 2 głowice. Żaden z filtrów nie miał więcej niż 5 lat. Trwałość znacznie niższa niż polskich nie mówiąc o niemieckich.
Szybciej można się ze mną skontaktować poprzez email: piter_c(malpa)czat.onet.pl

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1581
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: Nowy filtr do 30L

Postautor: Wigon » 19 lip 2020, o 14:24

No dobra. To chyba wezmę ten Sun Sun HBL. Myślałem nad tym jeszcze mniejszym, ale jak już brać chinola, to wezmę to co wydaje mi się na lepiej wykonane i bardziej funkcjonalne. :) Dziękuję Piotrze. :)
#ityle

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1581
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: Nowy filtr do 30L

Postautor: Wigon » 22 lip 2020, o 16:52

To mnie podkusiło ... Wiaderko nie chce zaciągnąć wody ... Napełniłem cały kubełek a i tak nie podciąga ...

Totalna pomyłka ... :facepalm:

Uszczelki posprawdzane, wszystko połączone prawilnie, łączenie rurek z filtrem ok (zakrecone na maxa), stoi pionowo ... Ale nie ciągnie ...

Już nawet ja pociągnąłem z wylotu, żeby chociaż troche wody poleciało ... Leci troche i przestaje ...

To chyba była jego końcówka ... Przygasza mi się światło jak podłączam filtr do prądu ... I nic a nic nie ciągnie ...

------>>>> TOWAR ZWRÓCIŁEM <<<<------
#ityle


Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości