ECO-LED oświetlenie

Dowiedz się czegoś na temat sprzętu do twojego akwarium.
Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2273
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Garry » 3 gru 2016, o 15:17

Nie, po prostu kamień :)
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1528
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Wigon » 8 gru 2016, o 18:57

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przyszedł do mnie naświetlacz. Brązowy i niebieski kabel jest do podłączenia??? :facepalm: :facepalm: :facepalm: :ugeek:
#ityle

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2273
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Garry » 8 gru 2016, o 19:22

Żółto zielony też warto by było podłączyć jako uziemienie.
Czyli potrzebujesz kabla 3 żyłowego i wtyczki z uziemieniem.
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1528
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Wigon » 8 gru 2016, o 19:32

Tak było:
Obrazek
Tak jest:
Obrazek

Widać jak to wygląda obecnie. Wygląda na to, że światła jest tyle samo a źródło światła jest tylko jedno. Teraz kostka jest wreszcie kostką. :soczek: :ugeek:
#ityle

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2273
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Garry » 8 gru 2016, o 19:39

Uff dobrze że napisałeś że światła jest tyle samo bo już nie widziałem różnicy :)

A jak watowo ?? Mniej ??
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1528
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Wigon » 8 gru 2016, o 19:41

Było: 6W + 6W + 14W = 26W
Jest: 10W

:soczek: :ugeek:
#ityle

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2273
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Garry » 8 gru 2016, o 19:43

Baja
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1528
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Wigon » 8 gru 2016, o 19:52

Zobaczymy po roślinach. ;)
#ityle

radd
Posty: 68
Rejestracja: 9 sie 2016, o 20:20

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: radd » 8 gru 2016, o 20:45

No, całkiem dobrze wygląda (a 2,5 razy mniej mocy)
:P

Awatar użytkownika
Wigon
Webmaster
Posty: 1528
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:04
GG: 12063512
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7086#p7086
Lokalizacja: Warszawa, Białołęka
Kontaktowanie:

Re: ECO-LED oświetlenie

Postautor: Wigon » 10 gru 2016, o 16:52

Obrazek
Obrazek

Nawet po dwóch dniach już widać różnicę. ;)
#ityle


Wróć do „Sprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości