Roślinne

Jakie podłoże może być stosowane w akwarium.
Awatar użytkownika
2211jarek
Posty: 268
Rejestracja: 26 mar 2014, o 13:52

Re: Roślinne

Postautor: 2211jarek » 15 lis 2015, o 00:20

Jakby cos , mam wolne 100 l
Chcesz obniżyć rachunki za energię w firmie lub w domu - pisz do mnie na PW ! Dla forumowiczów znajdę najlepszą cenę spośród 15 dostawców energii. Wycena i doradztwo gratis ! http://www.energomix.pl

Awatar użytkownika
Sławek121
Posty: 1385
Rejestracja: 27 lis 2012, o 20:55
GG: 45508202

Re: Roślinne

Postautor: Sławek121 » 15 lis 2015, o 12:31

Olga pisze:Kupiłam substrat aqua - art. Płukałam trzy godziny :facepalm: .



Płukałaś substrat ? :facepalm:
To było od razu kupić zwykły piach ;) Teraz to nie substrat, a po prostu podłoże.
Meble na zamówienie ( w tym szafki akwariowe ). Montaż mebli zakupionych w sklepie, tzw. z paczki / do samodzielnego montażu. Tel. 791 263 935

Awatar użytkownika
Sławek121
Posty: 1385
Rejestracja: 27 lis 2012, o 20:55
GG: 45508202

Re: Roślinne

Postautor: Sławek121 » 15 lis 2015, o 13:05

Olga pisze: I co teraz będzie?

Dorobisz/ dokupisz sobie kulki g-t i będzie dobrze.
Meble na zamówienie ( w tym szafki akwariowe ). Montaż mebli zakupionych w sklepie, tzw. z paczki / do samodzielnego montażu. Tel. 791 263 935

Awatar użytkownika
smash
Posty: 295
Rejestracja: 22 lip 2013, o 21:47
Lokalizacja: Radom / Warszawa

Re: Roślinne

Postautor: smash » 18 lis 2015, o 14:02

Oj Olga. Na każdym substancje jest wyraźnie napisane by nie płukać. Ale człowiek uczy się na błędach. Trudno teraz powiedzieć co w nim zostało, ale bez dodatkowego nawożenia na pewno się nie obejdzie. Tylko spokojnie z tymi kulkami, pałeczkami czy kapsułkami bo można przecholować.

... from Tapatalk

Awatar użytkownika
smash
Posty: 295
Rejestracja: 22 lip 2013, o 21:47
Lokalizacja: Radom / Warszawa

Re: Roślinne

Postautor: smash » 18 lis 2015, o 16:12

Po odpowiednim zalaniu akwarium powinno się wyklarować w ciągu kilku godzin. Generalnie z substratem obchodzimy się tak: wsypujemy prosto z worka do pustego akwarium, równamy i zalewamy wodą tylko do poziomu podłoża. Następnie sadzimy rośliny i przykrywamy wszystko dokładnie ręcznikiem papierowym. Delikatnie wlewamy wodę. Usuwamy ręczniki, ustawiamy sprzęt i gotowe.

... from Tapatalk

Awatar użytkownika
solo
Posty: 47
Rejestracja: 7 mar 2013, o 17:10
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7222#p7222

Re: Roślinne

Postautor: solo » 29 lis 2015, o 11:21

Jak dla mnie to podłoże aquaartu nadaje się tylko z nazwy do akwarium roślinnego :) nie ma to jak ADA polecam :)

americano
Posty: 6
Rejestracja: 20 cze 2016, o 13:57

Re: Roślinne

Postautor: americano » 22 cze 2016, o 11:38

Moim odkryciem jest ostatnio ta ADA http://amazonia24.pl/pl/p/ADA-Aqua-Soil-Malaya-9l/614
Wygląda wprost rewelacyjnie, nie wiem, jak wcześniej mogłem nie dostrzec tego produktu


Wróć do „Podłoże”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość