Jakie podłoże

Jakie podłoże może być stosowane w akwarium.
Awatar użytkownika
damianos3
Posty: 292
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:27

Jakie podłoże

Postautor: damianos3 » 15 sty 2016, o 18:21

Jakie podłoże proponujecie,szukam takiego co bedzie neutralni nie bedzie ani obniżał ani podwyższał parametrów w akwa,bedzie zarówno dobry dla roślin,rybek,krewetek i ślimaków.A po restarcie wypłukany można stosować ponownie,cena zeby była dostepna.

[ Post napisany z Android ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
Herbie
Posty: 156
Rejestracja: 6 sty 2014, o 23:39

Re: Jakie podłoże

Postautor: Herbie » 15 sty 2016, o 19:55

Odpowiem tak:
Jak kupowalem samochod to moja zona chciala zebym znalazl taki malutki, zeby mozna bylo w miescie wszedzie wjechac i zaparkowac. W srodku jednak mial byc duzy i komfortowy, gdy jedziemy na wczasy zebysmy mogli sie bez problemu zapakowac.
Tyle w odpowiedzi.
Teoria jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego.

Awatar użytkownika
damianos3
Posty: 292
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:27

Re: Jakie podłoże

Postautor: damianos3 » 15 sty 2016, o 20:16

Dobra to pomijajac wymagania,jakiś neutralny zeby parametry nie skakały i zeby nadawal sie na lata

[ Post napisany z Android ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
Piter_c
Administrator
Posty: 886
Rejestracja: 15 gru 2012, o 21:06
Lokalizacja: Radom / Struga

Re: Jakie podłoże

Postautor: Piter_c » 15 sty 2016, o 20:47

Moim zdaniem nie ma lepszego podłoża obojętnego niż żwirek kwarcowy. Często używam tego, ale są też inne gradacje i kolory

http://sklep.wodna-kraina.pl/p/28/2125/ ... dloza.html
Szybciej można się ze mną skontaktować poprzez email: piter_c(malpa)czat.onet.pl

Awatar użytkownika
damianos3
Posty: 292
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:27

Re: Jakie podłoże

Postautor: damianos3 » 15 sty 2016, o 21:14

I o taką podpowiec mi chodziło,dzieki za link.

[ Post napisany z Android ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
Koskers
Posty: 263
Rejestracja: 29 kwie 2014, o 12:45
Lokalizacja: Radom-kaptur

Re: Jakie podłoże

Postautor: Koskers » 15 sty 2016, o 21:48

Ja osobiście polecił bym ci ziemie ogrodową.Podobno podłoże na lata,ja stosuje i nie narzekam rośliny też nie narzekają.Rok czasu jak mam akwarium na ziemi.

Awatar użytkownika
damianos3
Posty: 292
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:27

Re: Jakie podłoże

Postautor: damianos3 » 15 sty 2016, o 21:53

No tak ale wtedy nie da rady odmulaczem dna czyscic,a nastawiam sie na spora ilosc rybek w akwa.

[ Post napisany z Android ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
Koskers
Posty: 263
Rejestracja: 29 kwie 2014, o 12:45
Lokalizacja: Radom-kaptur

Re: Jakie podłoże

Postautor: Koskers » 15 sty 2016, o 21:57

Oczywiście że się da tylko musi być duża grubość żwirku na wierzchu ja u siebie mam ok.10 cm

[ Post napisany z iPhone ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
damianos3
Posty: 292
Rejestracja: 22 kwie 2013, o 17:27

Re: Jakie podłoże

Postautor: damianos3 » 15 sty 2016, o 22:00

Czyli ziemi ze 4cm 6zwirek?

[ Post napisany z Android ] urządzenie mobilne

Awatar użytkownika
Koskers
Posty: 263
Rejestracja: 29 kwie 2014, o 12:45
Lokalizacja: Radom-kaptur

Re: Jakie podłoże

Postautor: Koskers » 15 sty 2016, o 22:04

Tak, tylko nie mniej żwirku.

[ Post napisany z iPhone ] urządzenie mobilne


Wróć do „Podłoże”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość