Podłoże dla dyskowców.
-
Podłoże dla dyskowców.
Mam już jakieś podłoże wygląda mi na bazalt. Moje akwarium ma wymiary 130x45x45 i czy podanie na przykład 3l New Amazonia od Ada byłoby opłacalne czy nie bardzo? Podzielcie się swoimi pomysłami!
Re: Podłoże dla dyskowców.
Przede wszystkim to za niskie akwarium dla dyskowców.
Meble na zamówienie ( w tym szafki akwariowe ). Montaż mebli zakupionych w sklepie, tzw. z paczki / do samodzielnego montażu. Tel. 791 263 935
-
Sławek121 pisze:Przede wszystkim to za niskie akwarium dla dyskowców.
Uwierz mi , mają mniejsze.
- Garry
- Administrator
- GG: 4661042
- Kontaktowanie:
norbert99r pisze:Sławek121 pisze:Przede wszystkim to za niskie akwarium dla dyskowców.
Uwierz mi, te mniejsze są jeszcze gorsze.
norbert99r pisze:Sławek121 pisze:Przede wszystkim to za niskie akwarium dla dyskowców.
Mają, tylko co z tego ?
Chcesz iść w dobrym kierunku, czy pocieszać się tym, ze ktoś ma gorzej ?
Meble na zamówienie ( w tym szafki akwariowe ). Montaż mebli zakupionych w sklepie, tzw. z paczki / do samodzielnego montażu. Tel. 791 263 935
-
Dobra,dobra , ale to co mam likwidować całe akwarium , bo jest 5 cm za niskie?
- Garry
- Administrator
- GG: 4661042
- Kontaktowanie:
Można i likwidować albo dobrać obsadę do tego co się ma 

- aquabreeder
- GG: 3590897
Pytasz o podłoże najlepiej takie jak w Amazonce tam gdzie występują paletki. A widziałem podłoża z paletkami różne od bazaltu, który masz, po piasek i bardzo drobny żwir kwarcowy. Ale najładniejsze są biotopowi, poszperaj w Internecie.
Sławek121 i Garry
Oj koledzy? Pyta się młody akwarysta a wy go akurat z góry! Dacie 50cm wysokości i 10cm na podłoże to wam i tak zostanie 40 a kolega zrobi z przodu płytką strefę 5cm i też będzie miał 40. Wiadomo im wyższe tym lepiej Nie wiemy jaka wielkość jest tych paletek i co norbert99r planuje w dalszej przyszłości , może będzie miał większe akwa jak mu paletki podrosną .
Sławek121 i Garry
Oj koledzy? Pyta się młody akwarysta a wy go akurat z góry! Dacie 50cm wysokości i 10cm na podłoże to wam i tak zostanie 40 a kolega zrobi z przodu płytką strefę 5cm i też będzie miał 40. Wiadomo im wyższe tym lepiej Nie wiemy jaka wielkość jest tych paletek i co norbert99r planuje w dalszej przyszłości , może będzie miał większe akwa jak mu paletki podrosną .
Teoria, teorią , ale praktyka czyni mistrza.
-
Jedna 7 cm , druga 10 cm , a trzecia ok 13 cm . Dziękuje jedna osoba która mnie rozumie.
Tomku, chłopak jest młody i powinien łapać dobre wzorce 
I nie mówimy tu o różnicy 5cm, 60cm to minimum dla prawidłowego rozwoju dysków, to duże ryby.

I nie mówimy tu o różnicy 5cm, 60cm to minimum dla prawidłowego rozwoju dysków, to duże ryby.