Filtracja w akwarium.

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2278
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: Filtracja w akwarium.

Postautor: Garry » 17 lut 2013, o 23:22

No niby OK, założenie rozumiem, ALE :) filtr zewnętrzny po pewnym czasie się zapycha i trzeba go wyczyścić.

Rozumiem że przy prawie całkowitym braku obsady coś takiego się sprawdza. Natomiast przy dużej obsadzie wszystkie odchody zasysane przez żwir latały by w toni wodnej i wtedy coś takiego już by nie zdało rezultatów.
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
aquabreeder
Posty: 268
Rejestracja: 11 lut 2013, o 10:19
GG: 3590897

Re: Filtracja w akwarium.

Postautor: aquabreeder » 17 lut 2013, o 23:48

Jak mogą latać w toni wodnej kiedy wciągane są w podłoże i tam ulegają rozkładowi.
Teoria, teorią , ale praktyka czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2278
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: Filtracja w akwarium.

Postautor: Garry » 18 lut 2013, o 14:48

Jak jest kilka krewetek to tak, ale jak by było 50 rybek , nie mówiąc o kilkuset rybkach to nie sądze żeby filtr dał rade na bieżąco rozkładać odchody i w rezultacie by latały.
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
aquabreeder
Posty: 268
Rejestracja: 11 lut 2013, o 10:19
GG: 3590897

Re: Filtracja w akwarium.

Postautor: aquabreeder » 18 lut 2013, o 19:12

Powiem tak kto nie próbował ten nie wie.
Do akwarii dekoracyjnych z powodzeniem ta filtracja się sprawdzi natomiast do hodowlanych gdzie masz 500 ryb w 100 litrach na pewno nie polecam zresztą w takim wypadku nie stosuje się podłoży
Teoria, teorią , ale praktyka czyni mistrza.


Wróć do „Poradnik akwarysty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość