nowe akwarium

Awatar użytkownika
mkropka
Moderator
Posty: 309
Rejestracja: 18 sie 2013, o 20:37
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7115#p7115

Re: nowe akwarium

Postautor: mkropka » 29 paź 2014, o 22:13

Bardzo ładnie wygląda :) , stosujesz jakieś nawozy albo CO2 ?

mucha56
Posty: 129
Rejestracja: 14 wrz 2014, o 20:05

Re: nowe akwarium

Postautor: mucha56 » 29 paź 2014, o 23:05

co2 z ph kontrolerem zasuwa ;) Jeśli chodzi o nawozy to Easy life na razie próbuję ustabilizować parametry, ale przy świeżym podłożu substrare2 nie jest to łatwe.
myślę, że za miesiąc dopiero będzie można coś powiedzieć. Niektóre roślinki zaczynają marnieć, ale myślę że to efek świeżego akwarium.

KaskaKG
Posty: 5
Rejestracja: 2 mar 2015, o 13:14

Re: nowe akwarium

Postautor: KaskaKG » 4 mar 2015, o 10:59

ej a lepiej kupic gotowe akwarium? czy zamówić u szklarza? Bo mam w sumie spoko ofertę na akwarium od kumpla szklarza http://glass-land.pl/oferta-uslugi-szklarskie.html i się zastanawiam....... :ugeek:

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2278
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: nowe akwarium

Postautor: Garry » 4 mar 2015, o 11:03

W Szczecinie szklarza nie znalazłaś ?? :D
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Lenka
Posty: 2
Rejestracja: 11 sie 2015, o 15:31

Re: nowe akwarium

Postautor: Lenka » 11 sie 2015, o 15:36

Witam serdecznie, jestem pierwszy raz na tym forum i chciałam prosić o pomoc. Otóż dostałam 400-litrowe akwarium. Niestety nie mam pod nie żadnego regału i tak się zastanawiam, czy tego typu regał półkowy, a konkretnie ten pierwszy od góry LSC wytrzyma takie obciążenie? Będzie to moja pierwsza przygoda z tak dużym akwa, dlatego wolę na zimne dmuchać.

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2278
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: nowe akwarium

Postautor: Garry » 11 sie 2015, o 19:53

Jeżeli go zastosujesz bo będzie to twoja pierwsza i ostatnia przygoda z tym akwarium.
czytanie nie boli :) Choć czasem czytanie niektórych postów sprawia ból mentalny.

Nośność półki:
200kg

Akwarium 400L to około 450kg
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Awatar użytkownika
Piotrek
Posty: 565
Rejestracja: 7 sty 2013, o 11:59
Lokalizacja: Radom / Obozisko

Re: nowe akwarium

Postautor: Piotrek » 11 sie 2015, o 20:53

@Garry - Ja bym tu zdiagnozował sprytnie podany spam.

Awatar użytkownika
Miszczu1203
Organizator
Posty: 788
Rejestracja: 24 maja 2013, o 16:24
GG: 9880448
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7089#p7089
Lokalizacja: Radom/Wacyn

Re: nowe akwarium

Postautor: Miszczu1203 » 11 sie 2015, o 22:51

i brak przywitania ;)

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2278
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: nowe akwarium

Postautor: Garry » 11 sie 2015, o 23:39

W sumie może, ale czasem ludziom brak ogłady. Poczekamy. Co się nie skasuje teraz, to skasuje się potem :)
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :) http://www.garrarufa.strefa.pl

Obrazek

Lenka
Posty: 2
Rejestracja: 11 sie 2015, o 15:31

Re: nowe akwarium

Postautor: Lenka » 17 sie 2015, o 21:33

Najmocniej przepraszam, za brak przywitania i brak ogłady również. Jednocześnie przyznaję się bez bicia, że nie przeczyłam wszystkich poprzednich postów na forum, ale że tak powiem, troszkę mi się śpieszy z zakupem, bo póki co akwarium stoi mi na środku pokoju w kawalerce i jak szybko czegoś z nim nie zrobię, wcześniej czy później coś mi na nie spadnie.


Wróć do „Aranżacja akwarium”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości