Woda z RO

Parametry wody, uzdatniacze, wkłady do filtrów
Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Woda z RO

Postautor: slajdolot » 2 lis 2013, o 00:01

witam, zakupiłem ostatnio na alledrogo filtr osmotyczny za 40 zeta z przesyłką i robiłem dzisiaj pierwsze podłączenie i jestem zaskoczony skutecznością działania sam kolor wody mnie położył na łopatki
Obrazek
jakość zdjęcia nie jest najlepsza bo robiona telefonem ale widać jaka jest woda przefiltrowana a jaka w "odpadzie". Parametrów nie mierzyłem ale jak ktoś bardzo będzie chciał to sprawdzę.
SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/

Awatar użytkownika
Miszczu1203
Organizator
Posty: 788
Rejestracja: 24 maja 2013, o 16:24
GG: 9880448
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7089#p7089
Lokalizacja: Radom/Wacyn

Re: Woda z RO

Postautor: Miszczu1203 » 2 lis 2013, o 00:33

Podaj link do tego filtra jak możesz

Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Re: Woda z RO

Postautor: slajdolot » 2 lis 2013, o 20:46

SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/

Awatar użytkownika
Deep
Posty: 527
Rejestracja: 24 mar 2013, o 23:03
GG: 940880

Re: Woda z RO

Postautor: Deep » 3 lis 2013, o 00:08

To Ci sie trafiło :piwo: ciekawe jak z parametrami tej wody ..

Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Re: Woda z RO

Postautor: slajdolot » 3 lis 2013, o 00:33

Pomiar zrobiony tylko już zaległem i kartkę z wynikami mam na dole ale podam je jutro. Z tego co pamietam to NO2 i NO3-0mg/l, pH-6,4, KH i GH ok 0.Dokładne wyniki podam jutro.

[ Post napisany z Mobile Device ] urządzenie mobilne
SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/

Awatar użytkownika
gutek
Posty: 638
Rejestracja: 15 sty 2013, o 23:25
GG: 4119316
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... =923#p7474
Lokalizacja: Pionki

Re: Woda z RO

Postautor: gutek » 3 lis 2013, o 00:37

A mówiłem ci be ze mnie :soczek:
obrazek w podpisie

Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Re: Woda z RO

Postautor: slajdolot » 3 lis 2013, o 00:51

Zaległem bo zdałoby się iść spać ;) ale internet nie traktor a ciągnie :D

[ Post napisany z Mobile Device ] urządzenie mobilne

Test robiony paskowcem JBL
NO3-10mg/l
NO2-0mg/l
GH-<3 d
KH-3 d
pH-6,4
Cl2-0mg/l
SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/

Awatar użytkownika
solo
Posty: 47
Rejestracja: 7 mar 2013, o 17:10
Opis akwarium: http://akwarium.radomskie.eu/viewtopic. ... 7222#p7222

Re: Woda z RO

Postautor: solo » 7 lis 2013, o 00:05

jak na filtr RO parametry tragedia, dowa z filtra musi wychodzić Ci w 0 tam ma nie być nic :) do wymiany membrana i wkłady

Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Re: Woda z RO

Postautor: slajdolot » 7 lis 2013, o 00:26

Testy paskowe JBL nie pozwalają na dokładniejsze pomiary, przydałyby się testy kropelkowe ale na razie nie zamierzam inwestować a woda i tak jest mniej zasyfiona niż kranówa.
SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/


Wróć do „Chemia wody”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości